Header image  
   
  HOME ::
   
 
Zeelandduik 21-08-2011
 
large product photo
large product photo
large product photo  

 
omkleden

We vertrokken rond 7.30 uur richting Zeeland. De zon was net als wij net wakker, en dat zag er veel belovend uit.
Rond 9.30 uur waren we bij Dreischor. Eerst even gekeken bij het gemaal, maar daar was het erg druk. Dus besloten we stukje terug bij
Dreischor te gaan duiken. Tijdens het opbouwen lekker een bak koffie of thee. De EC was een koekje vergeten. Maar geen nood, Jan had nog wat verkruimelde appelkoeken bij zich. En omdat het om de smaak gaat, waren ze heerlijk.
Het water was heerlijk van temperatuur en het zicht leek ook goed. Jan en Wilco namen de camera mee onderwater, en hopelijk zien we daar nog resultaten van terug. De kwallenplaag van aantal maanden terug was geheel verdwenen en dat maakte het duiken een stuk plezieriger.
Na deze geslaagde duik even flessen vullen en genieten van de lunch. En met elkaar 2de duikstek besproken. Na wat ideeën over en weer werd de uiteindelijke keus Zoetersbout. Daar waren we nog nooit geweest dus dat werd spannend. Volgens de gegevens was daar weinig stroming en voor een ieder dus geschikt. Er was nu toch wel wat stroming maar niet zo sterk dat het voor de nog wat mindere ervaren duiker onmogelijk was. Het zicht was bar slecht helaas. Maar met onze lampen hebben we toch het nodige mooie onderwaterleven kunnen spotten. Op deze plek heel veel zeesterren, en verschillende anemonen. Ook worden er regelmatig zeebaars gezien op een diepte van 3 meter. En wie heeft er weer zoals gewoonlijk 1 gezien. Ja natuurlijk PETRA weer. Wilco was te druk om mooie foto´s te maken en heeft hem of haar niet gezien. Jammer maar volgende keer beter zullen we maar zeggen.
Kortom een heerlijke duikdag in Zeeland en wat mij betreft, wanneer gaan we weer.
 
Petra.

P.S: De Zeebaars had eerst het formaat van een sardientje maar tegen de tijd dat we klaar voor vertrek naar huis waren, was deze spontaan gegroeid tot formaat walvis. ( Visserslatijn hahahaha)

Wilco en Jan.

large product photo
large product photo